KHUSUS ING STERILISASI • FOKUS ATI Pungkasane

Sterilisasi kemasan fleksibel

Produk kemasan sing fleksibel nuduhake panggunaan bahan alus kayata film plastik alangi utawa foil logam lan film komposit kanggo nggawe tas utawa bentuk kontainer liyane. Kanggo aseptik komersial, panganan rangkep sing bisa disimpen ing suhu kamar. Prinsip pamrosesan lan metode seni padha karo kaleng logam kanggo nyimpen panganan. Wadah kemasan umum kalebu gelas plastik lan botol plastik. Tas masak, kothak lsp.

Amarga bedane tekanan kritis sing diidini saka bahan kemasan fleksibel utamane sithik, tekanan ing wadhah sajrone proses sterilisasi gampang banget pecah sawise suhu mundhak. Karakteristik tas masak yaiku wedi mundhak lan ora meksa; lan cangkir plastik lan gendul wedi yen mundhak lan tekanan, mula prelu nggunakake proses sterilisasi tekanan balik ing sterilisasi. Proses iki nemtokake manawa suhu sterilisasi lan tekanan mortir kudu dikontrol kanthi kapisah ing produksi kemasan fleksibel Peralatan sterilisasi, kayata jinis banyu lengkap (jinis bath banyu), jinis semprotan banyu (semprotan ndhuwur, semprotan sisih, semprotan lengkap), sterilisasi jinis campuran uap lan udara, umume nyetel macem-macem paramèter kanthi PLC kanggo kontrol otomatis.

Sampeyan kudu negesake manawa papat unsur logam bisa ngontrol proses sterilisasi (suhu awal, suhu sterilisasi, wektu, faktor utama) uga ditrapake kanggo kontrol sterilisasi panganan rangkep sing fleksibel, lan tekanan sajrone proses sterilisasi lan pendinginan kudu kontrol tenan.

Sawetara perusahaan nggunakake sterilisasi uap kanggo sterilisasi kemasan fleksibel. Supaya kanthong masak ora bisa pecah, cukup pasang hawa sing dikompres menyang pot sterilisasi uap kanggo nggunakake eksitasi tekanan punggung ing tas kemasan. Iki minangka praktik sing salah ilmiah. Amarga sterilisasi uap ditindakake kanthi kahanan uap murni, yen ana hawa ing pot, kantong hawa bakal digawe, lan massa udara iki bakal lelungan ing pot sterilisasi kanggo mbentuk sawetara wilayah sing adhem utawa bintik-bintik adhem, sing ndadekake suhu sterilisasi ora rata, nyebabake sterilisasi sawetara produk ora cukup. Yen sampeyan kudu nambah udara sing dikompresi, sampeyan kudu dilengkapi kipas sing kuat, lan kekuwatan kipas iki dirancang kanthi tliti supaya hawa kompres bisa disebar dening kipas listrik kanthi cepet sawise ngetik pot. Aliran udara lan uap wis dicampur, Supaya suhu ing pot sterilisasi padha, kanggo njamin efek sterilisasi produk.


Wektu kiriman: Jul-30-2020