KHUSUS ING STERILISASI • FOKUS ATI Pungkasane

Cara panganan sterilisasi termal

Sterilisasi termal yaiku nyegel panganan ing wadhah lan dilebokake ing peralatan sterilisasi, digawe panas nganti suhu tartamtu lan disimpen nganti sawetara wektu, yaiku mateni bakteri patogen, bakteri sing ngasilake racun lan bakteri ngrusak ing panganan, lan ngancurake panganan Enzim, sabisa-bisa kanggo njaga rasa, warna, bentuk jaringan lan isi gizi saka konten panganan, lan memenuhi syarat sterilitas komersial.

Klasifikasi sterilisasi termal

Miturut suhu sterilisasi:

Pasteurisasi, sterilisasi suhu kurang, sterilisasi suhu dhuwur, sterilisasi suhu dhuwur kanggo sawetara wektu.

Miturut tekanan sterilisasi:

Sterilisasi tekanan (kayata banyu minangka medium pemanasan, suhu sterilisasi ≤100), sterilisasi tekanan (nggunakake uap utawa banyu minangka medium pemanas, suhu sterilisasi umum yaiku 100-135 ℃).

Miturut cara ngisi wadhah panganan sajrone proses sterilisasi:
Jinis kesenjangan lan jinis terus-terusan.

Miturut media pemanas:
Bisa dipérang dadi jinis uap, sterilisasi banyu (jinis banyu kebak, jinis semprotan banyu, lsp), gas, uap, sterilisasi campuran banyu.

Miturut gerakan wadhah sajrone proses sterilisasi:
Kanggo sterilisasi statis lan rotary.


Wektu kiriman: Jul-30-2020